Onze lopende wedstrijden

© Club

La Gloriette - etentje voor 2, t.w.v. 180 euro, te winnen

La Gloriette - etentje voor 2, t.w.v. 180 euro, te winnen

Nu de herfst zijn intrede heeft gedaan, is het hoog tijd om naar de Ardennen te trekken. Wat acht u van Marche-en-Famenne waar aan de rand van de stad, in een woning van het begin van de 20ste eeuw, heerlijk gekokkereld wordt.

Véronique en Olivier auche stellen u in restaurant La Gloriette een 'menu Découverte' voor, zeven heerlijke gangen, volgens de inspiratie van het moment.

Een zonnig aperitief in de prachtige tuin, en dan heerlijk tafelen in een recent ver-nieuwd decor.

Boek 'Sportouders'

Boek 'Sportouders'

Sportarts Tom Teulingkx en wetenschapsjournalist Marc Geenen bieden antwoorden op vragen die ouders van sportende kinderen zich regelmatig stellen: hoeveel trainingen per week zijn gezond voor een kind? Voor welke blessu-res moeten we opletten? Wat met sportdrankjes en voe-dingssupplementen? Daarnaast getuigen ook topsporters als Kim Clijsters, Sven Nys, Aagje Vanwalleghem en vele anderen over hun weg naar de topsport. Win een van de drie exemplaren van dit boek via AK-club.

Sportouders, Tom Teulingkx & Marc Geenen, 272 blz., uitgeverij Van Hale-wyck

Ontmoeting met Galenus

Ontmoeting met Galenus

Op zondag 11 november om 11u nodigen wij leden van AK-club uit voor een rondleiding met gids op de schitterende tentoonstelling Au temps de Galien in het Musée royal de Mariemont.

De tentoonstelling toont ons de verschillende etappes in het leven van Galenus, het Rome van de tweede eeuw na Christus, en heel wat waardevolle objecten uit die periode. Twintig jaar na de ophefmakende tentoonstelling over Hippokrates pakt het museum uit met een vervolgexpo over die andere grote arts uit de Klassieke Oudheid.

Au temps de Galien. Un médecin Grecdans I'Empire Romain.Tot 2 december in het Musée Royal de Mariemont. Open van dinsdag t/m zondag van 10u tot 18u (vanaf oktober tot 17u). www.musee-mariemont.be

Dvd 'The Death of Stalin'

Dvd 'The Death of Stalin'

Met 'The Death of Stalin' levert regis-seur Armando Iannucci een verrukkelijke komedie af. Nadat Jozef Stalin op een och-tend in maart 1953 bewusteloos wordt aangetroffen, reageert de resterende top van de Communistische Partij als verlamd. Niemand durft er een dokter bij te halen, wat ook lastig is, want Stalin heeft al zijn dokters laten verbannen. Twee dagen later wordt hij dood ver-klaard. In het machtsvacuüm dat ontstaat, probeert iedereen vooral zijn eigen hachje te redden. Het gekonkel en de machts-spelletjes in het Kremlin draaien op volle toeren. Een hilarische strijd om de macht is begonnen.

Als lid van AK-club kan u deze dvd winnen.

'The Death of Stalin' is uit bij September Film.

Scheurkalender Geneeskunde

Scheurkalender Geneeskunde

Twee Nederlandse studenten geneeskunde, Romée Snijders en Veerle Smit, hebben zes jaar geneeskundestudies samen-gevat in het 'Compendium Geneeskunde' (zie AK 2557). De twee onderneemsters brengen ook een scheurkalender op de markt, met weetjes, quizvragen, quotes, casussen enz. met betrekking tot geneeskunde. Artsenkrant verleende zijn medewerking aan het project. De inhoud ervan is afgestemd op Nederland en Bel-gië, voor studenten én specialisten.

AK-club geeft vijf exemplaren weg onder de AK-clubleden.

Win een weekend in Luxe-vakantie-woning Villa Adelaïde

Win een weekend in Luxe-vakantie-woning Villa Adelaïde

Wist u dat Ronse een schat aan art-decogebouwen heeft? Een daarvan is de Luxe-vakantie-woning Villa Adelaïde in volle stadscentrum, daterend uit 1885. Achter een neorenaissancegevel ontdekt u een prachtig gerenoveerd pand in art-deco-inrichting met beschilderde plafonds, houten lambriseringen, marmeren schouwen, wandtapijten... maar ook een sauna, hot tub, jacuzzi, een cinemazaaltje, zelfs een bar met tapinstallatie en een (aardige gevulde) kelder voor een wijndegustatie. Ideaal voor een weekend met familie, vrienden of vereniging.

Win via Artsenkrant-club een gratis week-end of midweek in Villa Adelaïde voor 20 personen. Te reserveren volgens beschik-baarheid tot eind augustus 2019.