Vorige winnaars Prijs van de Jonge Huisarts

© RV

Christophe Mortelmans wint Prijs van de Jonge Huisarts

Christophe Mortelmans wint Prijs van de Jonge Huisarts

Op de Familiedag van Domus Medica werd de Prijs van de Jonge Huisarts powered by Artsenkrant uitgereikt aan dokter Christophe Mortelmans. Hij testte Fibricheck, een app om voorkamerfibrillatie te kunnen opsporen, in de praktijk uit. Het was dokter Mortelmans senior die de prijs in ontvangst nam in naam van zijn zoon Christophe, die momenteel in een huisartsenpraktijk in Nieuw-Zeeland aan de slag is.

Dokter Riet Derycke wint Prijs van de Jonge Huisarts

Dokter Riet Derycke wint Prijs van de Jonge Huisarts

Met haar masterproef over het opsporen van familiale aanleg voor kanker in de huisartsenpraktijk sleept dokter Riet Derycke (28) uit het West-Vlaamse Spiere de Prijs van de Jonge Huisarts powered by Artsenkrant in de wacht.

Dokter Kristin Himpens wint Prijs van Artsenkrant

Dokter Kristin Himpens wint Prijs van Artsenkrant

De 27-jarige huisarts Kristin Himpens uit Heverlee heeft de Prijs van Artsenkrant gewonnen. De prijs werd uitgereikt op de 'Dag van de Huisarts' van Domus Medica. Dr. Himpens haalde het met haar manamathesis over leeftijdsgebonden oogaandoeningen.

Toon Walgraeve wint Prijs van Artsenkrant

Zes genomineerde jonge huisartsen stelden de voorbije weken hun manama-scriptie voor in in Artsenkrant. Nadien volgde een online stemronde door onze artsen-lezers. Dokter Toon Walgraeve kwam daarbij met ruime voorsprong als laureaat uit de bus, met zijn onderzoek naar de rol van huisartsen bij het doorverwijzen van geriatrische patiënten. Hij kreeg een cheque ter waarde van 2.500 euro geschonken door het Rode Kruis.