Met de lessenreeks richt het ITG zich in de eerste plaats op huisartsen en specialisten, en in tweede instantie op gezondheidsprofessionals zoals verpleegkundigen en vroedkundigen. Tijdens de avondsessies in het hoofdgebouw van het ITG te Antwerpen worden de deelnemers stap voor stap ingelicht over de soa-situatie binnen een Belgische context. En krijgen ze aan de hand van enkele casussen en met concrete laboratoriumvoorbeeldeneen hand -leiding omtrent de aanpak van bepaalde specifieke situaties. Denk daarbij aan genitaal ulcus, proctitis, hepatitis A en C als soa, urethritis, cervicitis en vaginitis. Verder aandacht voor vaccinaties en soa, PrEP en hiv als soa, partner-tracing en registratie -verplichtingen. Deelnemende huisartsen wordt daarbij bijgebracht hoe ze in hun praktijk naar een soa kunnen testen.

Zeker de moeite waard om de kennis up tot date te houden en interessant voor degenen die zich vanuit hun praktijk verder willen verdiepen in de materie.

Alle verdere info en inschrijven kan hier

Met de lessenreeks richt het ITG zich in de eerste plaats op huisartsen en specialisten, en in tweede instantie op gezondheidsprofessionals zoals verpleegkundigen en vroedkundigen. Tijdens de avondsessies in het hoofdgebouw van het ITG te Antwerpen worden de deelnemers stap voor stap ingelicht over de soa-situatie binnen een Belgische context. En krijgen ze aan de hand van enkele casussen en met concrete laboratoriumvoorbeeldeneen hand -leiding omtrent de aanpak van bepaalde specifieke situaties. Denk daarbij aan genitaal ulcus, proctitis, hepatitis A en C als soa, urethritis, cervicitis en vaginitis. Verder aandacht voor vaccinaties en soa, PrEP en hiv als soa, partner-tracing en registratie -verplichtingen. Deelnemende huisartsen wordt daarbij bijgebracht hoe ze in hun praktijk naar een soa kunnen testen.Zeker de moeite waard om de kennis up tot date te houden en interessant voor degenen die zich vanuit hun praktijk verder willen verdiepen in de materie.Alle verdere info en inschrijven kan hier