Nieuw seizoen Topdokters van start

18/04/17 om 12:36 - Bijgewerkt om 12:35

Liefhebbers van de serie 'Topdokters' kunnen zich vanaf vandaag dinsdag 18 april weer voor tv nestelen voor de start van het vierde seizoen. Dit jaar leert u negen collega's beter kennen.

Nieuw seizoen Topdokters van start

© © Wavebreak Media

"Wat is een 'topdokter'?", spreekt prof. Wim Distelmans (UZ Brussel) de camera toe. Het is de redactie van VIER die al vier jaargangen de selectie maakt.

Wim Distelmans

Wim Distelmans © VIER

Prof. Wim Distelmans kennen we als palliatief zorgarts en voorvechter van het recht op euthanasie. Hij komt vandaag in actie, net als zijn collega en vaatchirurg Dimitri Aerden (UZ Brussel).

Dimitri Aerden

Dimitri Aerden © VIER

Prof. Aerden is gespecialiseerd in de behandeling van diabetesvoetpatiënten. Soms zijn de wonden zo ernstig dat amputatie onvermijdelijk is, zo leren we in deze eerste aflevering.

Nathalie Roche

Nathalie Roche © VIER

In UZ Gent volgen we plastisch chirurg Nathalie Roche (UZ Gent), gespecialiseerd in aangezichtschirurgie. Ze behandelt een baby'tje dat lijdt aan een zware vorm van schisis.

Thomas Rose

Thomas Rose © VIER

De aflevering sluit af met dokter Thomas Rose (Militair Hospitaal Koningin Astrid, Neder-Over-Heembeek),die als jonge Duitse student naar België kwam. Als brandwondenchirurg verzorgt hij mensen die gewond raken door ontploffing, brand, of grote rampen.

In de volgende afleveringen worden de andere artsen voorgesteld.