Dat schreef Het Laatste Nieuws eerder deze week op basis van cijfers die parlementslid Yoleen Van Camp (N-VA) opvroeg aan minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld).

Daaruit blijkt dat 77% van de bevolking minstens één keer per jaar op consultatie gaat bij de huisarts.

Zo'n 1.003.960 Belgen gingen in de periode 2011-2015 nooit naar de huisarts. In Brussel gaat het om een kwart van de bevolking, in Vlaanderen en Wallonië om respectievelijk 6 en 9%.

"Verhoudingsgewijs maken meer Brusselse inwoners gebruik van de zogenaamde 0.5de lijnszorg. Daarnaast worden bezoekjes aan huisartsen in medische huizen niet meegerekend. Nog een reden kan zijn dat Brussel een jonge bevolking heeft die minder ziek is. Brussel heeft ook tal van universitaire ziekenhuizen met heel wat specialisten. Die consultaties zijn geen huisartsencontacten", klinkt het op het kabinet De Block.

Ook het aantal Belgen dat jaarlijks wel naar de huisarts gaat, blijkt per regio nogal te verschillen. 81% van de Vlamingen en 75% van de Walen klopten één keer per jaar aan, tegenover 56% van de Brusselaars.

Zowat 62% van de bevolking gaat jaarlijks meer dan één keer bij de huisarts langs. Bijna 1 miljoen Belgen gaat tien keer of meer per jaar naar de huisarts.

Dat schreef Het Laatste Nieuws eerder deze week op basis van cijfers die parlementslid Yoleen Van Camp (N-VA) opvroeg aan minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld).Daaruit blijkt dat 77% van de bevolking minstens één keer per jaar op consultatie gaat bij de huisarts.Zo'n 1.003.960 Belgen gingen in de periode 2011-2015 nooit naar de huisarts. In Brussel gaat het om een kwart van de bevolking, in Vlaanderen en Wallonië om respectievelijk 6 en 9%."Verhoudingsgewijs maken meer Brusselse inwoners gebruik van de zogenaamde 0.5de lijnszorg. Daarnaast worden bezoekjes aan huisartsen in medische huizen niet meegerekend. Nog een reden kan zijn dat Brussel een jonge bevolking heeft die minder ziek is. Brussel heeft ook tal van universitaire ziekenhuizen met heel wat specialisten. Die consultaties zijn geen huisartsencontacten", klinkt het op het kabinet De Block.Ook het aantal Belgen dat jaarlijks wel naar de huisarts gaat, blijkt per regio nogal te verschillen. 81% van de Vlamingen en 75% van de Walen klopten één keer per jaar aan, tegenover 56% van de Brusselaars.Zowat 62% van de bevolking gaat jaarlijks meer dan één keer bij de huisarts langs. Bijna 1 miljoen Belgen gaat tien keer of meer per jaar naar de huisarts.