Facebook wilde de medische gegevens koppelen aan gebruikersinformatie die het al verzameld had, om ziekenhuizen zo profielen te bezorgen van patiënten die bijzondere zorg nodig hebben, in eerste instantie in het domein van cardiologie. Als Facebook bijvoorbeeld zou vaststellen dat een oudere patiënt weinig vrienden heeft die dichtbij wonen of weinig steun krijgt van zijn omgeving, kan beslist worden om een thuisverpleegster in te schakelen na een grote operatie.

Het sociale medium bevestigt dat het vorig jaar gesprekken heeft aangevat met het American College of Cardiology en de Stanford University School of Medicine, maar zegt dat het project nooit voorbij de verkennende fase is geraakt. Er zouden geen data zijn uitgewisseld. Het project zou momenteel dan ook op pauze staan, zodat Facebook zich naar eigen zeggen kan richten op "ander belangrijk werk, waaronder het beter beschermen van de data van gebruikers". Het benadrukt evenwel dat de gebruikersgegevens alleen gebruikt zouden worden in kader van medisch onderzoek.

CNBC sprak echter met bronnen die stellen dat het project nog tot vorige maand liep.

Cambridge Analytica

Facebook kwam vorige maand in een schandaalsfeer terecht nadat bekend raakte dat de gegevens van maar liefst 87 miljoen gebruikers werden verkocht aan Cambridge Analytica, een politieke organisatie ingeschakeld door Donald Trump. De organisatie gebruikte de gegevens vervolgens om advertenties te richten naar gebruikers.

Onlangs bekende Facebook-CEO Mark Zuckerberg schuld. In een post op zijn eigen Facebookpagina kondigt hij een grondige aanpak aan om te verzekeren dat inmenging en desinformatie tijdens verkiezingen voorkomen wordt.

Facebook wilde de medische gegevens koppelen aan gebruikersinformatie die het al verzameld had, om ziekenhuizen zo profielen te bezorgen van patiënten die bijzondere zorg nodig hebben, in eerste instantie in het domein van cardiologie. Als Facebook bijvoorbeeld zou vaststellen dat een oudere patiënt weinig vrienden heeft die dichtbij wonen of weinig steun krijgt van zijn omgeving, kan beslist worden om een thuisverpleegster in te schakelen na een grote operatie. Het sociale medium bevestigt dat het vorig jaar gesprekken heeft aangevat met het American College of Cardiology en de Stanford University School of Medicine, maar zegt dat het project nooit voorbij de verkennende fase is geraakt. Er zouden geen data zijn uitgewisseld. Het project zou momenteel dan ook op pauze staan, zodat Facebook zich naar eigen zeggen kan richten op "ander belangrijk werk, waaronder het beter beschermen van de data van gebruikers". Het benadrukt evenwel dat de gebruikersgegevens alleen gebruikt zouden worden in kader van medisch onderzoek.CNBC sprak echter met bronnen die stellen dat het project nog tot vorige maand liep.Cambridge AnalyticaFacebook kwam vorige maand in een schandaalsfeer terecht nadat bekend raakte dat de gegevens van maar liefst 87 miljoen gebruikers werden verkocht aan Cambridge Analytica, een politieke organisatie ingeschakeld door Donald Trump. De organisatie gebruikte de gegevens vervolgens om advertenties te richten naar gebruikers.Onlangs bekende Facebook-CEO Mark Zuckerberg schuld. In een post op zijn eigen Facebookpagina kondigt hij een grondige aanpak aan om te verzekeren dat inmenging en desinformatie tijdens verkiezingen voorkomen wordt.